• Transitt

Fleksibel arbejdsform er et tilvalg

Transitt modellen spiller ind på en ny bane i Danmark, som en del af en global trend imod mere fleksibel arbejdsstyrke siger CEO Søren Steen Rasmussen.

I U.S.A. er der lavet en del rapporter, der viser at mange mennesker ikke vælger at være ansat. Den beslutning træffer de for at have mere frihed og tid til at prioritere livet på en anden måde. De vælger i stedet at være freelance eller at arbejde som konsulenter. Studiet viser, at mere end en 1/3 af den amerikanske arbejdsstyrke selv bestemmer deres arbejdsdag ved at være deres egen chef. 42% har valgt den vej for at have mere fleksibilitet. Studier fra Canada viser, at 79% af den fleksible arbejdskraft trives bedre end de gjorde før.


Transitt arbejder tæt sammen med MatchMaker, der i rekrutterings sammenhæng møder en del kandidater, der udtrykker lyst til i højere grad at arbejde med udfordrende opgaver. De får energi af at udnytte deres faglighed og erfaring til at løse udfordrende opgaver – og er mindre interesseret i at arbejde med drift. Det er min erfaring, at det er to forskellige personprofiler, der skal til for at optimere drift eller arbejde mere udviklingsorienteret med transitions projekter, udtaler CEO for MatchMaker Jan Tornfeldt.


Jan Tornfeldt ser igennem sit rekrutteringsarbejde en række dygtige ledere, der slår ind på konsulentvejen. I mange tilfælde skyldes det et behov for bedre work-life balance, men i nogen tilfælde skyldes det, at arbejdsmarkedet efterspørger yngre kræfter. Vi ser det derfor som en mulighed at kunne trække på den guldgrube af erfaring - samtidigt med at vi kan åbne arbejdsmarkedet op, så virksomhederne under mere fleksible forhold også kan få glæde af det.

Transitt arbejder med projekter, der i et forløb på 6-18 måneder transformerer forretningsområder til et nyt niveau. Det kan være tilpasning til ny teknologi, ændrede markedskrav, krav til et højere fagligt niveau, kriseledelse, turn-around med mere. Eller det kan være i en situation, hvor man enten ikke har den rette kompetence til stede – eller ikke har de nødvendige ressourcer i organisationen til det pågældende projekt.


Vi byder alle velkomne til at sende os deres CV, hvis de syntes at Transitt arbejdsformen kan være en mulighed for dem.